Wie ben ik

Ik ben Michael De Meyer. Nieuwsgierig en vaak zelfs gulzig als het op muziek, beeld en lekker eten aankomt. Ik hou van het leven. Gepassioneerd dj sinds einde jaren ‘90, amateurfotograaf en enthousiast foodie sinds 2005. Levensgenieter en waarheidszoeker met een onbedwingbare voorkeur naar sentiment, schoonheid, nostalgie en melancholie. Samen met een onverbloemde realiteitszin vormt dit een rode draad in m’n werk en m’n leven. Gepaard met een zachte behoefte om m’n passies met de wereld te delen.

Met draaibaar kan ik me zowel visueel als muzikaal uitdrukken. Echter ligt de nadruk met deze website op het aanbieden van fotodiensten. Beeld- en geluidsvorming zijn voor mij de meest aantrekkelijke manieren om een bepaalde sfeer te scheppen. Via de lens kan ik elk moment in de tijd vastleggen. Puur stilistisch of enscenering zijn niet m’n sterkste kanten. Ik voel me eerder persoonlijk aangetrokken tot het spontane, dagelijkse waarin vaak heel veel betekenis schuilt. Net die onopvallende en toch essentiële schaduw wil ik graag capteren.

Zowat 25 jaar terug kocht ik m’n eerste draaitafels en een mengpaneel. Algauw ontwikkelde ik m’n eigen stijl die toen vooral gericht was op deep house, french house en bossa nova. Wekelijks bezoek aan de platenzaak bracht me al vlug in contact met gelijkgestemden. Zo leerde ik mijn naaste vriend Tim kennen. Muzikale parels ontdekken en doorgeven is tot op vandaag één van onze gemene delers. Na al die jaren draaien we met nog meer liefde voor muziek samen onze plaatjes als PlaatgraagBoek je graag een gepassioneerd vinyl-only dj-duo dan zorgen wij voor de aangepaste muzikale omkadering van jouw evenement. De juiste sfeer is van cruciaal belang! Voor je foute party of je traditioneel trouwfeest kan je maar beter even verder zoeken.

Het verzamelen van vinylplaten kent tot op vandaag nog lang geen einde. Ondertussen wordt m’n persoonlijke muzikale smaak alleen maar breder. Dat loopt van avant-garde pop tot Ethiopische funk of van Hip-Hop tot ambient, folk tot dubstep, electro tot jazz enzoverder. Alles wat m’n oor prikkelt of m’n lijf doet bewegen komt aan bod. Als muzikale uitlaatklep deel ik m’n voorkeuren via m’n draaibaar mixcloud. Dit aan de hand van een compilatie met een verhaal, een flow die goed aanvoelt. Sereniteit speelt hierbij een heel grote rol. Het creëren van een muzikale reis met tal van pauzes en climaxen, diepgang en puur plezier, waarbij je wil dansen en dromen... die eclectische mélange is waar draaibaar geluid voor staat.